Tratament de canal Cluj

Tratamentul endodontic mai este cunoscut ca „tratament de canal” sau „scoaterea nervului dentar”, pentru că se referă la intervențiile terapeutice asupra țesuturilor moi ce se conțin în canalele dentare. Evident, cel mai frecvent apare necesitatea unui tratament endodontic anume în infecțiile, provocate fie de cariile avansate, când distrucția trece de smalț și ajunge la țesuturile moi. Se mai poate întâmpla ca pulpa dentară să fie infectată din cauza bolilor parodontale. Un endodont bun își va pune două scopuri – să pună clar diagnosticul, diferențiind inflamația de infecție și să trateze eficient dintele și canalele (pentru a evita un retratament endodontic ulterior). Atât la etapa de diagnostic, cât și pentru a crește eficiența tratamentului și a-i scurta perioada este util un microscop dentar modern.

CARE SUNT ETAPELE TRATAMENTULUI ENDODONTIC

 

Tratamentul endodontic include mai multe etape și este necesar atunci când o carie dentară evoluează în timp pătrunzând în mod lent smalțul și dentina, ajungând la nivelul camerei pulpare. Pacientul are o infecție pulpară care produce o inflamație.

 

PREGATIREA CANALULUI RADICULAR

Această etapă poate fi realizată cu sisteme manuale, rotative sau cu un mix între cele două. Întreg tratamentul endodontic depinde de această etapă. Preparația ar fi bine să fie conică cu un diametru mic la vârful rădăcinii.

 

SCOATEREA NERVULUI

Se va realiza folosind substanțe diferite, în etape. Fiecare substanță are un rol individual de dezinfecție a canalului radicular.

 

OBTURATIA DE CANAL

Se va sigila canalul radicular folosind o pastă și o gutapercă prin metoda clasică sau cea modernă de obturare 3D.

Cât durează procedura de tratament de canal radicular?

 

De regulă, în funcție de gradul de infltrare al infecției, tratamentul endodontic poate fi realizat în una, două sau maxim 3 ședințe în cabinet. Este o procedură simplă, se realizează în mod precis cu ajutorul microscopului, iar pacientul nu simte disconfort sau durere în zona afectată.

Există situații în care, din cauza faptului că infecția a afectat foarte tare pulpa dentară, pacientul va resimți o durere surdă după finalizarea procedurii, dar care dispare în maxim 7 zile de la intervenție.

De asemenea, dacă tratamentul nu este executat cu cea mai mare atenție, pot rămâne zone în care bacteriile nu sunt eliminate complet și infecția poate reveni cu același set de probleme.

PRET Tratamente endodontice sub microscop

 

Aplicare mij. Retentie suplimentara metalica – 50 lei

Aplicare DIGA – 50 lei

Aplicare MTA – 100 lei

Aplicare dentatus fibra sticla – 100 lei

Dezobturare canal radicular – 100 lei

Drenaj endo monoradicular – 100 lei

Drenaj endo pluriradicular – 120 lei

Indepartare DCR – 150 lei

Pulpectomie+obturatie canal birad – 320 lei

Pulpectomie + obturatie canal mono – 250 lei

Pulpectomie + obturatie canal plurirad – 420 lei

Reconstructie de bont in scop endodontic – 80 lei

Tratament caoh/canal – 50 lei

Tratament de canal Cluj

Pret Tratament de canal Cluj

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.